Bosch Sigurnosni sistemi postaju Bosch Building Technologies

 
 
 

Kontakti


Kristina Šperanda Ferenc
Telefon: +385 1 295-80-47

 

16-03-2018 | Srbija | Vesti o proizvodima

  • Promena naziva važi od 1. marta 2018. godine
  • Novi naziv odražava širi portfolio
  • Nazivi pravnih subjekata ostaju nepromenjeni
  • Poslovne jedinice video-sistema, detekcije provale i kontrole pristupa spojiće se i formirati poslovnu jedinicu Sigurnost za integrisana rešenja

Grasbrun, Nemačka – Počev od 1. marta 2018. godine divizija Bosch Sigurnosni sistemi biće poznata kao Bosch Building Technologies. U oblasti integracije sistema, Bosch Sigurnosni sistemi svojim kupcima već nude više od rešenja u oblasti tehnologija sigurnosti, bezbednosti i komunikacija. „Želimo da se obim našeg portfolija bolje odražava i u našem nazivu“, kaže Gert van Iperen, predsednik divizije Bosch Sigurnosni sistemi. Ova divizija sastoji se od dve organizaciono odvojene jedinice, jedinice za globalnu prodaju proizvoda i regionalne jedinice za integrisane sisteme, koja posluje u osam zemalja.

1) Jedinica za integrisane sisteme u ovih osam zemalja obezbeđuje integrisana rešenja za komercijalne objekte. U zavisnosti od regiona, portfolio obuhvata sigurnost objekata, energetske servise i automatizaciju. Za kupce to znači planiranje, ugradnja, upravljanje kao i dodatne usluge koji se dobijaju iz jednog izvora.

2) Jedinica prodaje proizvoda – koja će se u budućnosti nazivati Bosch Sigurnosni i bezbednosni sistemi (Bosch Security and Safety Systems) – nastaviće da posluje kao globalni dobavljač video-sistema, protivprovalnih, protivpožarnih, sistema za glasovnu evakuaciju, kao i sistema za kontrolu pristupa i softvera za nadzor i upravljanje, u okviru brenda kompanije Bosch. Portfolio jedinice kompletiran je profesionalnim audio i konferencijskim sistemima za prenos glasa, zvuka i muzike. Proizvodi se distribuiraju isključivo sistemskim integratorima ili kroz distributivnu mrežu.

Ovaj korak neće uticati na nazive pravnih subjekata divizije.

Integrisana rešenja iz jednog izvora: nova poslovna jedinica Sigurnost

U svom poslovanju koje se bavi prodajom proizvoda, Bosch Sigurnosni sistemi spojiće poslovne jedinice video-sistema, detekcije provale, kontrolu pristupa i softvera za nadzor i upravljanje u jednu poslovnu jedinicu pod nazivom Sigurnost. Ovaj potez je odgovor kompanije Bosch na sve veću potražnju za integrisanim rešenjima za sigurnost unutar određenih sektora. „Cilj nam je bio da kombinovanjem tri poslovne jedinice u budućnosti budemo u stanju da još bolje zadovoljimo potrebe naših kupaca. U narednim godinama želimo da aktivno formiramo proces transformacije koji je doneo IoT (Internet stvari), kao i da se više fokusiramo na umrežavanje, integrisana rešenja i usluge. Istovremeno, ovaj potez će ojačati našu konkurentnost“, rekao je van Iperen.

Grupa Bosch je vodeći dobavljač tehnologija i usluga. Zapošljava oko 400.500 saradnika širom sveta (od 31. decembra 2017. godine). Prema preliminarnim podacima, kompanija je ostvarila promet od 78 milijardi evra u 2017. godini. Delatnost kompanije podeljena je u četiri poslovna sektora: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods, i Energy and Building Technology. Bosch kao jedna od vodećih kompanija za Internet stvari nudi inovativna rešenja za pametne domove, pametne gradove, povezanu mobilnost i povezanu industriju. Bosch primenjuje svoju stručnost u tehnologiji senzora, softveru i uslugama, kao i sopstvenom oblaku za internet stvari da bi svojim korisnicima iz jednog izvora pružao povezana rešenja iz više domena. Strateški cilj Bosch Grupe je da otkriva tehnologije za povezan život i da poboljšava kvalitet života inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama. Ukratko, Bosch stvara tehnologiju koja je "Tehnologija za život". Bosch Grupa se sastoji od firme Robert Bosch GmbH i oko 450 filijala i regionalnih društava u oko 60 zemalja. Ako tu ubrojimo i prodajne i servisne partnere, Bosch globalna mreža proizvodnje, inženjeringa i prodaje pokriva skoro sve zemlje na svetu. Osnova za budući rast kompanije je njena inovativnost. Bosch zapošljava otprilike 62.500 saradnika u sektoru za istraživanje i razvoj na više od 125 lokacija širom sveta.

Firmu je 1886. u Štutgartu osnovao Robert Bosch (1861-1942) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i elektroniku". Zahvaljujući posebnoj strukturi vlasništva firme Robert Bosch GmbH, koja joj obezbeđuje preduzetničku slobodu, kompanija može da planira dugoročno i da investira u značajne projekte za budućnost. Ukupno 92% udela u firmi Robert Bosch GmbH u vlasništvu je fondacije Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinsko pravo glasa ima industrijsko povereničko društvo Robert Bosch Industrietreuhand KG koje izvršava sve preduzetničke funkcije. Ostatak poslovnog udela je u vlasništvu porodice Bosch i društva Robert Bosch GmbH.

Dodatne informacije se mogu dobiti na adresi:

www.bosch.com

www.bosch-press.com

twitter.com/BoschPresse