Bosch Sigurnosni sistemi postaju Bosch Building Technologies

16-03-2018 | Srbija | Vesti o proizvodima

• Promena naziva važi od 1. marta 2018. godine
  • Novi naziv odražava širi portfolio
  • Nazivi pravnih subjekata ostaju nepromenjeni
  • Poslovne jedinice video-sistema, detekcije provale i kontrole pristupa spojiće se i formirati poslovnu jedinicu Sigurnost za integrisana rešenja

Grasbrun, Nemačka – Počev od 1. marta 2018. godine divizija Bosch Sigurnosni sistemi biće poznata kao Bosch Building Technologies. U oblasti integracije sistema, Bosch Sigurnosni sistemi svojim kupcima već nude više od rešenja u oblasti tehnologija sigurnosti, bezbednosti i komunikacija. „Želimo da se obim našeg portfolija bolje odražava i u našem nazivu“, kaže Gert van Iperen, predsednik divizije Bosch Sigurnosni sistemi. Ova divizija sastoji se od dve organizaciono odvojene jedinice, jedinice za globalnu prodaju proizvoda i regionalne jedinice za integrisane sisteme, koja posluje u osam zemalja.

1) Jedinica za integrisane sisteme u ovih osam zemalja obezbeđuje integrisana rešenja za komercijalne objekte. U zavisnosti od regiona, portfolio obuhvata sigurnost objekata, energetske servise i automatizaciju. Za kupce to znači planiranje, ugradnja, upravljanje kao i dodatne usluge koji se dobijaju iz jednog izvora.

2) Jedinica prodaje proizvoda – koja će se u budućnosti nazivati Bosch Sigurnosni i bezbednosni sistemi (Bosch Security and Safety Systems) – nastaviće da posluje kao globalni dobavljač video-sistema, protivprovalnih, protivpožarnih, sistema za glasovnu evakuaciju, kao i sistema za kontrolu pristupa i softvera za nadzor i upravljanje, u okviru brenda kompanije Bosch. Portfolio jedinice kompletiran je profesionalnim audio i konferencijskim sistemima za prenos glasa, zvuka i muzike. Proizvodi se distribuiraju isključivo sistemskim integratorima ili kroz distributivnu mrežu.

Ovaj korak neće uticati na nazive pravnih subjekata divizije.

Integrisana rešenja iz jednog izvora: nova poslovna jedinica Sigurnost

U svom poslovanju koje se bavi prodajom proizvoda, Bosch Sigurnosni sistemi spojiće poslovne jedinice video-sistema, detekcije provale, kontrolu pristupa i softvera za nadzor i upravljanje u jednu poslovnu jedinicu pod nazivom Sigurnost. Ovaj potez je odgovor kompanije Bosch na sve veću potražnju za integrisanim rešenjima za sigurnost unutar određenih sektora. „Cilj nam je bio da kombinovanjem tri poslovne jedinice u budućnosti budemo u stanju da još bolje zadovoljimo potrebe naših kupaca. U narednim godinama želimo da aktivno formiramo proces transformacije koji je doneo IoT (Internet stvari), kao i da se više fokusiramo na umrežavanje, integrisana rešenja i usluge. Istovremeno, ovaj potez će ojačati našu konkurentnost“, rekao je van Iperen.