Izuzetno precizan – čak i kada se koristi napolju: Prvi Bosch laserski daljinomer sa kamerom

09-05-2018 | Srbija | Vesti o proizvodima

Povećana efikasnost zahvaljujući povezanosti

• Digitalna preciznost na velikim rastojanjima zahvaljujući viziru sa funkcijom zoom-a
  • Brzo detektovanje, dokumentacija i kontrola sa udaljenosti preko Measuring Master aplikacije
  • Optimalno iščitavanje zahvaljujući velikom displeju u boji sa robusnim zaštitnim ekranom

Merenje dužina, površina, zapremina i nagiba će biti još lakše i efikasnije zahvaljujući novom GLM 120 C Professional laserskom daljinomeru iz kompanije Bosch. Alat je idealan za sve zanate koji se oslanjaju na brzo i precizno merenje kako unutra tako i naročito napolju – od slikara, vajara, pejzažnih baštovana, sve do arhitekata. Ranije je bilo teško precizno odrediti lasersku tačku pri laserskom merenju u svetlom okruženju ili na velikim razdaljinama. Tu nastupa novi GLM 120 C Professional: ovo je prvi Bosch laserski daljinomer koji dolazi sa integrisanom kamerom. Korisnici sada mogu da je koriste i da uz nišan na displeju precizno odrede ciljnu tačku – i da kao rezultat, mogu precizno da mere sa velike razdaljine do 120 metara. Kamera ima rezoluciju od 5 megapiksela, radi uz trostepeni zoom, čuva do 700 slika i pokazuje poslednjih 50 slika zajedno sa mernim vrednostima na ekranu. To znači da svako pojedinačno merenje može da bude zabeleženo.

Bluetooth interfejs za obradu podataka

Zahvaljujući Bluetooth interfejsu, izmerene vrednosti se direktno mogu preneti na Measuring Master aplikaciju i dalje obraditi. To znači da možete, na primer, da podelite izmerene podatke sa kolegama, izvršite materijalne računice ili da napravite i prilagodite tehničke crteže. Štaviše, aplikacija se koristi kao daljinski upravljač za GLM 120 C Professional, što znači da se podaci mogu uzeti sa sigurnošću i bez potrebe za pomoći od kolega. Measuring Master aplikacija se može preuzeti sa Apple i Google Play prodavnice. Pored toga, Mikro-USB interfejs podrazumeva da se unutrašnja memorija može iščitati na računaru kao CSV lista i JPEG.

Jednostavno rukovanje umanjuje greške aplikacije

GLM 120 C Professional se bazira na jednostavnim operacijama koristeći točak za odabir, kao što je slučaj kod GLM 50 C Professional. Funkcije koje se mogu odabrati obuhvataju, na primer, „stake-out“ funkciju pomoću koje možete veoma brzo da izmerite i označite jednaka rastojanja. Alat takođe ima senzor nagiba od 360° stoga se može koristiti za merenje nagiba i kao digitalna libela. Osim toga GLM 120 C Professional možete uključiti ili isključiti koristeći dodatno dugme za merenje sa strane i tako pokrenuti proces merenja i biti sigurni da ćete rukovati lagodno i fleksibilno u svakom okruženju. Novo uputstvo za korisnike nudi zanatlijama pomoć u tekstualnoj formi i animacijama, već od prvog korišćenja alata. Automatsko detektovanje merne igle takođe je novitet: alat detektuje kada je igla u potpunosti izvučena, na primer za merenje iz ćoška. U tom slučaju korisnici ne moraju ručno da je setuju – treba samo da potvrde ovo. To umanjuje greške pri merenju.

Jednostavan za čitanje displej u boji sa robusnim zaštitnim ekranom

Korisnici mogu da pročitaju i provere poslednja četiri merenja i rezultate trenutnog merenja na displeju u boji od 2.8 inča. Ekran u boji se automatski rotira (kao na pametnim telefonima) što omogućava korisniku da lako iščita vrednosti u svakoj situaciji i na bilo kojem nagibu. Takođe, koristi se ista tehnologija za displej: LCD modul je čvrsto pričvršćen za staklenu površinu , što znači da se svetlo ne lomi u prostoru i ne reflektuje se. To znači da se lakše iščitava u poređenju sa tradicionalnim laserskim daljinomerima, naročito kada se koristi na otvorenom. Zahvaljujući robusnom zaštitnom ekranu, GLM 120 C Professional može izdržati svaku upotrebu na gradilištu.

The GLM 120 C Professional je dostupan od maja 2018.