Mesta u Srbiji

Beograd

Milutina Milankovića 9ž

11070 Novi Beograd

više

Šimanovci

Dositejeva 33

22310 Šimanovci

više

 

Bosch u Srbiji


Bosch u Srbiji predstavljaju dva nezavisna preduzeća: Robert Bosch d.o.o. i BSH Aparati za domaćinstvo, koja su zadužena za teritoriju Srbije, Crne Gore i Makedonije, tako čineći regionalne podružnice Bosch Grupe, jedne od najvecih industrijskih kompanija na svetu sa skoro 390.000 saradnika i ukupnim prihodom od 71,3 milijardi evra ostvarenim u 2016. godini. Preduzeće Robert Bosch d.o.o., sa sedištem u Beogradu, osnovano je 2006. godine i pokriva sledeće poslovne oblasti:

  • Proizvodnja sistema i metlica brisača
  • Distribucija širokog asortimana Bosch proizvoda: rezervni delovi i dijagnostička oprema za automobilsku industriju, električni ručni alati, paleta proizvoda u delu termotehnike i sigurnosnih sistema kao i aparati za domaćinstvo
  • Usluge koje se obavljaju za Bosch Grupu na globalnom nivou: Centar kompetencije za Automotive Aftermarket i ICT (informaciono-komunikacione tehnologije)

Preduzeće BSH Aparati za domacinstvo osnovano je 2012. godine, a od 2014. godine je akvizirano od strane Bosch Grupe i bavi se distribucijom širokog asortimana proizvoda.

Kompanija Bosch Srbija je u 2016. godini ostvarila prihod od 20,7 milijardi dinara (168,2 miliona evra), uključujući interne isporuke povezanim preduzećima. U istoj godini prodaja trećim licima u Srbiji iznosila je 4,7 milijardi dinara (38,4 miliona evra). Kompanija trenutno zapošljava više od 1,000 saradnika u Srbiji – broj koji je utrostručen za manje od tri godine, a očekuje se da će i dalje rasti.

Činjenice i brojke

2 lokacije

1,000 zaposleni

 

Lokacije