Smanjeno trenje i zagrevanje: Bosch “HSS PointTeQ” burgija za metal

 
 
 

Kontakti


Kristina Šperanda Ferenc
Telefon: +385 1 295-80-47

 

07-12-2017 | Srbija | Vesti o proizvodima

Brzo bušenje u metalu zahvaljujući novom dizajnu

  • Samo-centrirajuća „PointTeQ“ spiralna burgija omogućava jednostavno i brzo bušenje
  • Spirala presvučena slojem oksida obezbeđuje smanjeno trenje i brzo izbacivanje opiljaka
  • Usled većih brzina bušenja smanjeno je habanje i povećana dugotrajnost

Sa Bosch “HSS PointTeQ” spiralnom burgijom za metal, profesionalci kao što su instalateri, električari, bravari, mašinski inženjeri i mehaničari mogu doći do svojih rezultata veoma brzo. Samo-centrirajući vrh sprečava klizanje spiralne burgije po radnom delu i obezbeđuje lako i jednostavno bušenje. Ovo dovodi do bržeg bušenja u metalu, kada se vrši poređenje sa ostalim spiralnim burgijama iz ovog segmenta. Bez obzira da li želite da napravite rupu za šrafove ili pop nitne, otvor za kablove ili cevi: Sve poslove u metalu sa ručnim električnim bušilicama se mogu izvršiti veoma lako i veoma brzo.

Povećana produktivnost kao i dugotrajnost zahvaljujući smanjenom habanju

Brz odvod opiljaka kod Bosch “HSS PointTeQ” spiralne burgije smanjuje trenje materijala. Zbog toga se vrh manje zagreva kada se poredi sa ostalim spiralnim burgijama iz ovog segmenta. Spiralna burgija se ne istupi tako brzo i smanjeno je habanje – što povećava produktivnost i dugotrajnost pri radu sa metalom. Takođe, spirala je presvučena slojem oksida što smanjuje trenje i samim tim ubrzava izbacivanje opiljaka, što čini bušenje lakšim i ubrzava kompletan proces.

Nova Bosch “HSS PointTeQ” spiralna burgija je dostupna kod naših distributera – pojedinačno ili u setu, u prečnicima od 1 do 20 mm.

Grupa Bosch je vodeći dobavljač tehnologija i usluga. Zapošljava oko 400.500 saradnika širom sveta (od 31. decembra 2017. godine). Prema preliminarnim podacima, kompanija je ostvarila promet od 78 milijardi evra u 2017. godini. Delatnost kompanije podeljena je u četiri poslovna sektora: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods, i Energy and Building Technology. Bosch kao jedna od vodećih kompanija za Internet stvari nudi inovativna rešenja za pametne domove, pametne gradove, povezanu mobilnost i povezanu industriju. Bosch primenjuje svoju stručnost u tehnologiji senzora, softveru i uslugama, kao i sopstvenom oblaku za internet stvari da bi svojim korisnicima iz jednog izvora pružao povezana rešenja iz više domena. Strateški cilj Bosch Grupe je da otkriva tehnologije za povezan život i da poboljšava kvalitet života inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama. Ukratko, Bosch stvara tehnologiju koja je "Tehnologija za život". Bosch Grupa se sastoji od firme Robert Bosch GmbH i oko 450 filijala i regionalnih društava u oko 60 zemalja. Ako tu ubrojimo i prodajne i servisne partnere, Bosch globalna mreža proizvodnje, inženjeringa i prodaje pokriva skoro sve zemlje na svetu. Osnova za budući rast kompanije je njena inovativnost. Bosch zapošljava otprilike 62.500 saradnika u sektoru za istraživanje i razvoj na više od 125 lokacija širom sveta.

Firmu je 1886. u Štutgartu osnovao Robert Bosch (1861-1942) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i elektroniku". Zahvaljujući posebnoj strukturi vlasništva firme Robert Bosch GmbH, koja joj obezbeđuje preduzetničku slobodu, kompanija može da planira dugoročno i da investira u značajne projekte za budućnost. Ukupno 92% udela u firmi Robert Bosch GmbH u vlasništvu je fondacije Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinsko pravo glasa ima industrijsko povereničko društvo Robert Bosch Industrietreuhand KG koje izvršava sve preduzetničke funkcije. Ostatak poslovnog udela je u vlasništvu porodice Bosch i društva Robert Bosch GmbH.

Dodatne informacije se mogu dobiti na adresi:

www.bosch.com

www.bosch-press.com

twitter.com/BoschPresse