Funkcija povezivanja za precizno nivelisanje: Nova generacija Bosch profesionalnih lasera za linije

14-12-2017 | Srbija | Vesti o proizvodima

Vidljivost na visokom nivou sa 3 lasera od 360°

• Visoka preciznost: kontrola bez dodira, preko aplikacije na pametnom telefonu
  • Precizan rad bez grešaka u kalibraciji: Bosch Cal Guard prvi je u svetu
  • Bolja vidljivost: Crvene diode visokih performansi ili zelene laserske linije

Bosch predstavlja novu generaciju linijskih lasera u vidu tri alata za veću efikasnost na gradilištu: početni model GLL 3-80 Professional, kao i modeli GLL 3-80 C Professional i GLL 3-80 CG Professional. Oni su prvi laseri za linije na svetu koji se mogu kontrolisati preko aplikacije za pametni telefon i Bluetooth-a. Zanatlije mogu da, na primer, pojedinačno uključe i isključe laserske linije preko “Bosch Levelling Remote” aplikacije – bez dodirivanja alata i slučajne promene podešavanja. Dodatno, upravljanje putem aplikacije olakšava podešavanje i rad u teško dostupnim mestima. Korisnik može lako da podesi jačinu laserskih linija i sačuva bateriju. Aplikacija “Bosch Levelling Remote” je dostupna besplatno na Google Play Store i na Apple App Store i deo je Bosch Toolbox aplikacije.

Bosch senzori prate kalibraciju

Po prvi put, povezani modeli takođe daju kalibraciono upozorenje, “Cal Guard” funkcija – prva u svetu i razvijena u kompaniji Bosch, koja informiše korisnika o mogućim netačnostima kalibracije. Postoji dosta različitih spoljih uticaja koji mogu da se umešaju u kalibraciju lasera za linije i nisu uvek uočljivi na prvi pogled. Na primer, ukoliko je alat bio snažno udaren pri padu ili bio napolju na temperaturi van dozvoljenog opsega, a između -20 °C i +70 °C. Alat ukazuje na problem putem crvene LED lampice koja upozorava korisnika o netačnostima kalibracije i na taj način obezbeđuje najpreciznije rezultate. Aplikacija omogućava korisnicima detaljne informacije o upozorenjima, što znači da ona uvek prati stanje alata i povećava preciznost u radu. “Cal Guard” funkcija takođe informiše korisnika kada preporučeni interval kalibracije od 12 meseci istekne. Bosch senzori nadgledaju uslove lasera za linije konstantno, čak I kad su isključeni. Ukoliko merni alat nije povezan na punjač, interni uređaj za skladištenje energije će podržati nadzor 72 sata.

Linijski laseri sa posebno visokom vidljivošću

Sva tri alata projektuju tri laserske linije od 360°: jednu horizontalnu i dve vertikalne. Dve vertikalne laserske linije se seku i svaka omogućava tačku viska – jednu na podu i jednu na plafonu. Kod GLL 3-80 Professional and the GLL 3-80C Professional modela, diode visokih performansi omogućavaju vidljivost crvenih laserskih linija čak i u svetlijim okruženjima. GLL 3-80 CG Professional radi sa zelenim laserskim linijama koje su do četiri puta vidljivije ljudskom oku nego crvene laserske linije.

Univerzalni pomoćnik za različite zanate

Fukcija nove generacije lasera za linije pokriva širok opseg aplikacija, bilo da je u pitanju pregrađivanje prostora u suvoj gradnji, preciznost u radu sa pločicama ili za stolare u montaži nameštaja i ugradnje pregradnih zidova. Pošto linije mogu individualno da se uključe i isključe, laserski alati kombinuju funkcije ukrštenih linijskih lasera i lasera za tačke u jednom. Takođe mogu izvršiti unutrašnju primenu rotacionog lasera. To je prednost za zanatlije, pošto oni zahtevaju samo jedan alat za sve poslove nivelisanja unutrašnjosti i izbegavaju višestruke kupovine. Dodatno, više zanatlija može da radi na različitim područjima istovremeno.

Univerzalni držač BM 1 omogućava fleksibilne opcije montaže. Dalje, dva Bluetooth modela imaju dvostruko napajanje: Mogu da se napajaju i sa zamenjivim akumulatorom od 12 volti kao i sa alkalnim baterijama. Takođe je omogućena opcija ‘’TrackMyTools’’: Zahvaljujući Bluetooth integrisanom modulu, registrovani korisnici mogu da vide gde je njihov linijski laser u svako doba koristeći sistem upravljanja zalihama zasnovan na oblaku preko aplikacije.

Tehničke karakteristike GLL 3-80
Professional (menja GLL 2-80 P Professional)
GLL 3-80 C
Professional GLL