Icon--AD-black-48x48Icon--address-consumer-data-black-48x48Icon--appointment-black-48x48Icon--back-left-black-48x48Icon--calendar-black-48x48Icon--Checkbox-checkIcon--clock-black-48x48Icon--close-black-48x48Icon--compare-black-48x48Icon--confirmation-black-48x48Icon--dealer-details-black-48x48Icon--delete-black-48x48Icon--delivery-black-48x48Icon--down-black-48x48Icon--download-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--externallink-black-48x48Icon-Filledforward-right_adjustedIcon--grid-view-black-48x48Icon--info-i-black-48x48Icon--Less-minimize-black-48x48Icon-FilledIcon--List-Check-blackIcon--List-Cross-blackIcon--list-view-mobile-black-48x48Icon--list-view-black-48x48Icon--More-Maximize-black-48x48Icon--my-product-black-48x48Icon--newsletter-black-48x48Icon--payment-black-48x48Icon--print-black-48x48Icon--promotion-black-48x48Icon--registration-black-48x48Icon--Reset-black-48x48share-circle1Icon--share-black-48x48Icon--shopping-cart-black-48x48Icon--start-play-black-48x48Icon--store-locator-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--summary-black-48x48tumblrIcon-FilledvineIc-OverlayAlertwhishlist

Ova web stranica koristi kolačiće u svrhe funkcionalnosti, pogodnosti i statistike. Ovo podešavanje možete da podesite u bilo kom trenutku klikom na "Promeni podešavanja". Ako se slažete sa ovakvim korišćenjem kolačića, kliknite na "Da, slažem se."

Bosch u Srbiji

Izjava o privatnosti

Politika zaštite podataka Robert Bosch d.o.o. Serbia

Bosch poštuje Vašu privatnost

Robert Bosch d.o.o, Milutina Milankovića 9ž, 11070 Beograd, Srbija, matični broj 20148241 (u daljem tekstu „Bosch“), prikuplja, obrađuje i koristi sledeće podatke o korisnicima ove internet stranice: internet (IP) adrese, ime internet stranice sa koje dolazite, stranice unutar internet stranice koje posećujete, preuzete datoteke, video i audio priloge koje gledate/slušate, klikove na pojedine linkove, reči za pretraživanje internet stranice, dužinu Vaše posete, vrstu pretraživača itd. Ako je Vaša poseta rezultat online reklamiranja putem banera, video reklama, oglašavanja kroz pretraživače itd. naš server automatski pamti koji baner, ključna reč itd. je doveo do posete naše internet stranice. Navedeni podaci se koriste u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (Sl. glasnik RS 97/08 i dr.) („Zakon“).

Zaštita Vaše privatnosti prilikom obrade ličnih podataka, kao i sigurnost svih poslovnih podataka, veoma su važni za nas i uzeti su u obzir tokom odvijanja naših poslovnih procesa. Podatke koje prikupimo tokom Vaše posete našoj internet stranici, obrađujemo poverljivo i samo u skladu sa Zakonom.

Zaštita podataka i bezbednost informacija su sastavni deo naše poslovne politike.

Prikupljanje i obrada ličnih podataka

Lični podaci se snimaju u memoriju samo radi ostvarivanja kontakta između krajnjeg klijenta i partnerskog preduzeća, kao i za anketu krajnjih klijenata o zadovoljstvu i rezultatu rada našeg posredničkog servisa. Ovi podaci nam omogućavaju da bolje prilagodimo internet stranicu u skladu sa potrebama posetilaca.

Korišćenje ove internet stranice predstavlja dobrovoljno davanje pristanka za obradu podataka o ličnosti korisnika.

Primena kolačića

1. Bosch kolačići (eng. Cookies)

Bosch koristi kolačiće i aktivne komponente (npr. JavaScript) radi praćenja preferenci posetilaca kako bi s tim u skladu optimalno organizovao svoje internet stranice.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se snimaju na Vašem računaru kada posetite našu internet stranicu. Ukoliko želite, kolačiće možete da izbrišete u svakom trenutku. Međutim, to može da dovede do ometanja pojedinih funkcija koje Vam možda više neće biti na raspolaganju. O brisanju kolačića informišite se preko pomoćne funkcije Vašeg pretraživača.

2. Kolačići trećih lica

Neke internet stranice kompanije Bosch uključuju sardžaj i usluge drugih pružalaca usluga (npr. YouTube, Facebook, Google, Twitter) koji možda koriste kolačiće i aktivne komponente. Bosch nema uticaj na obradu ličnih podataka od strane takvih pružalaca usluga.

Primena WebTrends alata za analitiku

Kompanija Bosch koristi WebTrends web analytics alat u cilju merenja pristupa. Pristupni podaci su prikupljeni u anonimnom obliku i oni se ne mogu pratiti unazad do korisnika. Konkretno, ovo je postignuto anonimizovanjem IP adrese. Kolačići (Cookies) se koriste kao pokazatelji pomoću kojih se vrši analiza posećenosti veb sajta. Konkretno, Bosch ih koristi za poboljšanje kvaliteta podataka. Informacije koje se generišu o korišćenju sajtova, anonimno se prenose na statistički server (statse.vebtrendslive.com), kojim upravlja Webtrends Inc, 555 SW Oak Street, Suite 300, Portland, OR 97204, United States (“Webtrends”) u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovim anonimnim podacima pristup imaju samo ovlašćena lica.

Primena eksternih linkova

Internet stranice kompanije Bosch mogu da sadrže linkove ka drugim internet stranicama - ponuđačima koji nisu povezani sa nama. Nakon što pritisnete na neki od ovih linkova više nemamo uticaj na prikupljanje, snimanje u memoriju, obradu bilo kojih ličnih podataka prenetih pritiskom na neki od eksternih linkova (kao npr. IP-adresa ili URL stranice, na kojoj se link nalazi), zato što je ponašanje drugih lica po porirodi van naše kontrole. Za obradu ovakvih ličnih podataka od strane trećih lica Bosch ne preuzima odgovornost.

Primena ličnih podataka i obaveza korišćenja u navedenu svrhu

Bosch ili uslužno preduzeće koje radi po nalogu kompanije Bosch, koristi Vaše lične podatke za prosleđivanje odgovarajućim specijalizovanim preduzećima u svrhu kontaktiranja u obostranom interesu i za obezbeđivanje kvaliteta ovih usluga. Ovo se odvija samo u za to potrebnom obimu ili u skladu s navodima u svrhu obrade na odgovarajućim mestima na našoj internet stranici. Naši zaposleni i uslužna preduzeća koja rade po nalogu kompanije Bosch obavezani su na tajnost i pridržavanje propisa u skladu sa Zakonom i Zakonom o zaštiti podataka Savezne Republike Nemačke.

Osim toga, obezbeđene su sve potrebne tehničke i organizacione mere za pridržavanje zaštite podataka.

Bosch po potrebi koristi servere za skladištenje podataka o ličnosti koji se nalaze izvan Republike Srbije tj. u Saveznoj Republici Nemačkoj. Vašim pristankom za obradu podataka o ličnosti istovremeno dozvoljavate iznošenje Vaših podataka o ličnosti izvan Republike Srbije.

Sigurnost

Bosch preduzima sigurnosne mere da zaštiti Vaše podatke kojima mi upravljamo od manipulacije, gubitka, uništavanja ili od pristupa neovlašćenih lica ili neovlašćenog objavljivanja. Naše sigurnosne mere podležu konstantnom poboljšanju u skladu sa tehnološkim razvojem.

Opoziv

Osim toga, u svakom trenutku možete da opozovete svoju saglasnost za prikupljanje, obradu i korišćenje Vaših ličnih podataka za ubuduće. U tu svrhu pošaljite e-mail na privatnost@bosch.com.

Brisanje ličnih podataka sledi kada opozovete saglasnost sa snimanjem u memoriju, kada poznavanje ličnih podataka više nije potrebno za ispunjenje svrhe za koju je saglasnost vezana, kada snimanje podataka iz drugih zakonskih razloga nije više dozvoljeno ili najkasnije po isteku dve godine od trenutka prikupljanja ličnih podataka.

U slučaju nedozvoljene obrade podataka o ličnosti uživate sva prava u skladu sa Zakonom.

Kontakt

Za informacije, sugestije i žalbe u pogledu obrade Vaših ličnih podataka možete da se obratite predstavniku naše kompanije nadležnom za zaštitu podataka.

Ukoliko se, uprkos našem trudu u vezi sa tačnošću podataka i aktuelnosti, snime pogrešne informacije, ispravićemo ih odmah na Vaš zahtev.

Ana Lukić (PciP/ICO)
Electrical Drives, Information Coordination (and Organization) (PciP/ICO)
Robert Bosch d.o.o. | Dositejeva 33 | 22310 Šimanovci | SERBIA | www.bosch.rs
Tel. +381(22)405-101 | Mob. +381(66)8504-208 | Ana.Lukic@bosch.com