Bosch širom sveta

Informacije o Bosch Grupi

Čime se mi bavimo

Grupa Bosch je vodeći globalni dobavljač tehnologija i usluga. Zapošljava oko 395.000 saradnika širom sveta (od 31. decembra 2020. godine). Prema preliminarnim rezultatima, kompanija je ostvarila promet od 71,5 milijardi evra u 2020. godini. Delatnost kompanije podeljena je u četiri poslovna sektora: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods i Energy and Building Technology. Bosch kao vodećih kompanija za internet stvari nudi inovativna rešenja za pametne domove, Industriju 4.0 i povezanu mobilnost. Bosch prati viziju mobilnosti koja je održiva, bezbedna i uzbudljiva. Stručnost primenjuje u tehnologiji senzora, softveru i uslugama, kao i sopstvenom cloud-u za internet stvari da bi svojim korisnicima iz jednog izvora pružao povezana rešenja iz više domena. Strateški cilj Bosch Grupe je da olakša povezani život proizvodima i rešenjima koja ili sadrže veštačku inteligenciju (AI) ili su razvijena ili proizvedena uz njenu pomoć. Bosch poboljšava kvalitet života širom sveta inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama koji podstiču entuzijazam. Ukratko, Bosch stvara tehnologiju koja je „Tehnologija za život“.

Informacije o kompaniji Bosch

Prihod od prodaje, saradnici, lokacije – ključni podaci i robne marke

Prihodi od prodaje, saradnici, lokacije — činjenice o Bosch Grupi i robne marke na prvi pogled.

Publikacije

Ovde možete da preuzmete najnovije informacije o kompaniji Bosch u PDF formatu.

Naslovna strana za Bosch danas

Bosch Danas

Sve što treba da znate o kompaniji Bosch u jasnom i sažetom formatu.

Naslovna strana Bosch godišnjeg izveštaja za 2020.

Godišnji izveštaj za 2020.

Godišnji izveštaj za 2020.

Naši poslovni sektori

Bosch izložbeni automobil

Mobility Solutions

Mobility Solutions

Njena glavna područja aktivnosti su tehnologija ubrizgavanja i periferijski uređaji pogonskog sklopa za motore sa unutrašnjim sagorevanjem, raznovrsna rešenja za elektrifikaciju pogonskih sklopova, sistemi upravljanja, sistemi za bezbednost i pomoć vozaču, tehnologija za infotainment sistem prilagođen korisniku, kao i za komunikaciju između vozila i između vozila i infrastrukture, koncepte servisa i tehnologija i usluge za tržište rezervnih delova za automobile. Sektor kombinuje stručnost grupe u tri domena mobilnosti — automatizacija, elektrifikacija i povezanost — i svojim klijentima nudi integrisana rešenja za mobilnost koja automobilima omogućavaju interakciju sa drugim vidovima prevoza, kao što su bicikli, vozovi i autobusi. Kompanija Bosch je takođe odgovorna za važne inovacije u automobilu, kao što je elektronsko upravljanje motorima, zaštita od zanošenja ESP® i common-rail dizel tehnologija. U oblasti senzorske tehnologije, kompanija proizvodi trenutno najmanju stereo video kameru za korišćenje u automobilima.

Bosch izložbeni automobil
Kontrolisanje Industry 4.0 procesa na ekranu

Industrial Technology

Industrial Technology

Sektor obuhvata diviziju Drive/Control Technology, koja je specijalizovana za tehnologiju vožnje i upravljanja i jedan je od vodećih svetskih dobavljača u ovom polju. Nudi prilagođena rešenja za pogon, upravljanje i aktiviranje za automatizaciju fabrika, konstrukciju i inženjering sistema, prenosive mašine i komercijalna vozila. Pored toga, Drive/Control Technology nudi sveobuhvatan portfolio usluga, izvodi glavne međunarodne projekte i sve više razvija rešenja koja su usmerena ka povezanoj proizvodnji (Industry 4.0). Divizija Tehnologija pakovanja je jedan od vodećih svetskih dobavljača procesa i rešenja za pakovanje farmaceutskih, prehrambenih i konditorskih proizvoda, kao i za odabrane segmente industrije pića.

Kontrolisanje Industry 4.0 procesa na ekranu
Bosch rotaciona bušilica

Consumer Goods

Consumer Goods

Ona uključuje diviziju električnih ručnih aparata, jednu od vodećih svetskih dobavljača električnih alata i pribora za električne alate, kao i mernih i baštenskih uređaja. Glavni fokusi inovacije su snažni bežični alati i, sve češće, alati sa web opcijom. Poslovni sektor robe široke potrošnje takođe uključuje BSH Hausgeräte GmbH. Kao jedan od vodećih globalnih proizvođača kućnih aparata, Bosch nudi čitav asortiman modernih, energetski efikasnih aparata koji sve češće imaju web opciju, kao što su šporeti, rerne, mašine za pranje sudova, mašine za pranje veša, frižideri i zamrzivači, kao i mali kućni aparati kao što su usisivači i aparati za kafu.

Bosch rotaciona bušilica
Bosch kontrola pametnog doma

Energy and Building Technology

Energy and Building Technology

Divizija sigurnosnih sistema razvija proizvode i rešenja za video nadzor i kontrolu pristupa, protivprovalne i protivpožarne alarme i audio i konferencijske sisteme. Takođe, između ostalog, pruža usluge vezane za daljinski nadzor. Sigurnosni sistemi takođe uključuju novu poslovnu jedinicu međunarodnih integracija koja komercijalnim klijentima nudi pametnu energetsku i građevinsku tehnologiju i usluge. Nova Bosch divizija globalnih rešenja i usluga ima zadatak da proširi poslovanje koje je ranije bilo u oblasti sigurnosnih sistema kako bi uključila spoljne poslovne usluge. U okviru kompanije Bosch, takođe će pružati funkcije deljenja usluga. Bosch divizija termotehnike pruža energetski efikasne proizvode za grejanje koji sve češće imaju web opciju, kao i rešenja za toplu vodu. Nova podružnica Robert Bosch Smart Home GmbH nudi proizvode i usluge povezane sa pametnim domovima.

Bosch kontrola pametnog doma

Vlasnička struktura i organizacija

Od 1964. godine, kompanija Bosch je većinski vlasnik fondacije Robert Bosch Stiftung GmbH. Fondacija ostvaruje dobrotvorne i društvene zamisli osnivača kompanije u savremenom obliku. Robert Bosch Stiftung GmbH ostvaruje ciljeve istovremeno sopstvenim programima i institucijama, ali takođe i podržavajući određene projekte i inicijative drugih u borbi sa važnim izazovima sa kojima se suočava društvo.

Akcionari i glasačka prava u kompaniji Robert Bosch GmbH
Stupite u kontakt sa kompanijom Bosch

Stupite u kontakt sa kompanijom Bosch

Radujemo se Vašem upitu.
Telefon

Pošaljite nam poruku