Pređi na glavni sadržaj
Bosch u Srbiji
Vesti

Bosch je dogovorio kupovinu ukupno oko 12 procenata deonica u kompaniji Husqvarna

Cilj je da se ojača postojeće partnerstvo u okviru alijanse „Power for All”

Bosch je dogovorio kupovinu ukupno oko 12 procenata deonica u kompaniji Husqvarna
  • Kristijan Fišer: „Našim poslovnim aktivnostima vezanim za potrošače robe široke potrošnje pratimo strategiju sistematskog rasta. To uključuje i jačanje postojećih partnerstava kroz učešće u kapitalu.”
  • Husqvarna takođe obuhvata podružnicu Gardena i njegov brend Flymo.
  • Husqvarna je deo alijanse „Power for All” divizije Power Tools kompanije Bosch koja se odnosi na punjive baterije.

Štutgart – Bosch je dogovorio kupovinu deonica u davno osnovanoj švedskoj kompaniji Husqvarna AB. Ta kupovina će povećati učešće kompanije Bosch u ukupnom kapitalu na otprilike 12 procenata. Husqvarna je izlistana na berzi Nasdaq Stockholm. Kupovinom ovih deonica, Bosch namerava da ojača savez dveju kompanija u oblasti baterija. Husqvarna takođe obuhvata povezano društvo Gardena i njegov brend Flymo, a oba su i partneri u alijansi „Power for All” divizije Power Tools kompanije Bosch.

„Našim poslovnim aktivnostima za potrošače robe široke potrošnje pratimo strategiju sistematskog rasta. To uključuje i jačanje postojećih partnerstava kroz učešće u kapitalu. Naša alijansa „Power for All” za punjive baterije, predstavlja priču o uspehu koju želimo da nastavimo”, kaže Kristijan Fišer, zamenik predsednika Upravnog odbora kompanije Robert Bosch GmbH, koji je takođe zadužen za poslovne sektore kompanije Energy and Building Technology i Consumer Goods.

Alijansu „Power for All” osnovali su Power Tools kompanije Bosch i podružnica kompanije Husqvarna, Gardena, za evropsko tržište u leto 2020. godine, i to je jedna od prvih alijansi više brendova u oblasti baterija koja predstavlja proizvode koji se odnose na sve kućne aktivnosti. U alijansi sada učestvuje deset brendova koji obuhvataju oko 100 uređaja, sa ciljem da korisnicima ponude širok, 18-voltni sistem više brendova. Prošle godine je brend Husqvarna ojačao „Alijansu energije za sve” „uradi sam” proizvodima za segment baštovanstva.

Husqvarna zauzima dobru poziciju na tržištu koje uključuje profesionalne alate za šumarstvo i baštovanstvo, laku građevinsku opremu, robotske kosilice, sisteme za navodnjavanje i alate za brušenje. Tri divizije kompanije Husqvarna, Forest & Garden, Gardena i Husqvarna Construction, ekonomski su uspešne u oblasti alata, mašina, rešenja za punjive baterije i robotiku.

Čeka se da antimonopolski nadležni organ Brazila odobri završetak kupovine deonica

Podelite ovo na:

Kontakt za medije

Aleksandra Savić
Korporativne komunikacije

Opšta pitanja o kompaniji Bosch

Više vesti