Vesti

Bosch proširuje ponudu rezervnih delova novom serijom alternatora

Mali, laki i kompaktni zahvaljujući velikoj efikasnosti i snazi

21-06-2018

  • Visoka efikasnost do 80 procenata
  • Izuzetno nizak nivo buke
  • Dopuna asortimana proizvoda za vozila srednjeg i premijum cenovnog ranga
Nove alternatora

Karslrue, Nemačka – Dodavanjem nove serije alternatora asortimanu rezervnih delova, kompanija Bosch podržava trend povećanja kompaktnosti i smanjenja težine komponenti vozila. Od 2018. godine asortiman rezervnih delova je dopunjen alternatorima visokih performansi, od 1,5 do 3 kilovata. „Proširenje asortimana novom linijom proizvoda predstavlja dugotrajno nastojanje kompanije Bosch da tržištu rezervnih delova za automobile osigura pristup najmodernijoj tehnologiji“, kaže Tilo Glejsberg, vođa tima za startere i alternatore.

Kompaktni i snažni

Zahvaljujući izuzetno velikoj efikasnosti, novi alternatori mogu biti ugrađeni u u motornom prostoru gde nema puno slobodnog mesta. Imaju prečnik od samo 134 do 144 milimetara, u zavisnosti od verzije, i pokrivaju struje napajanja od 130 do 250 ampera. Nova linija proizvoda podnosi temeprature motornog prostora do 120 stepeni Celzijusa.

Optimizovani u smislu potrošnje goriva i emisije CO2

Zahvaljujući posebnoj tehnici kompaktnog pakovanja namotaja, ovi alternatori imaju veliki stepen iskorišćenja. Ove alternatore karakteriše visoka efikasnost koja je u skladu sa najvišim standardima ostalih Bosch alternatora koji su već dostupni. Korišćenjem visoko-efikasnih dioda (HED) ili aktivno ispravljanje (SAR), efikasnost može biti povećana do 80 procenata. Zbog toga je alternatoru potrebna manja mehanička sila za generisanje dovoljne energije za napajanje električnih potrošača u vozilu. Uz povećanu efikasnost i deset posto manju težinu, ovi alternatori doprinose manjoj potrošnji goriva i manjoj emisiji CO2.

Izuzetno nizak nivo buke

Smanjen nivo buke unutar vozila je od izuzetne važnosti, posebno kod vozila premijum klase. U poređenju sa prethodnim generacijama, novi alternatori su optimizovani i u ovom pogledu. Čak i "magnetna buka" je značajno smanjena, posebno u slučaju kada motor radi pri malim brzinama, na primer tokom praznog hoda. Zahvaljujući daljem razvoju ventilatora alternatora, aerodinamička buka pri visokim brzinama je gotovo prepolovljena.

Sveobuhvatan asortiman rezervnih delova za startere i alternatore

Kompanija Bosch radionicama nudi sveobuhvatan asortiman novih startera i alternatora za putnička i komercijalna vozila. Podvrgavaju se funkcionalnim i kvalitativnim testovima u skladu sa istim standardima koji se odnose na delove za prvu ugradnju. Tako nastaju proizvodi visokog kvaliteta koji se ističu svojom izuzetnom pouzdanošću i dugim radnim vekom, čak i pri teškim uslovima rada. Kao isplatljivija alternativa popravkama koje se zasnivaju na ceni servisnih usluga, asortiman kompanije Bosch za radionice takođe uključuje Bosch eXchange program startera i alternatora.

Podelite ovo na:

Sektor rezervnih delova (AA) prodavnicama i auto-servisima širom sveta nudi celokupan asortiman opreme za dijagnostiku i auto-servise, kao i širok asortiman rezervnih delova za putnička i komercijalna vozila – od novih i remontovanih delova do rešenja za popravke. Njegovu ponudu čine Bosch proizvodi za prvu ugradnju, kao i samostalno razvijeni i proizvedeni proizvodi i usluge za tržište rezervnih delova. Više od 17.000 zaposlenih u 150 zemalja, kao i logistička mreža širom sveta osiguravaju da oko 650.000 različitih rezervnih delova brzo i pravovremeno dođe do kupca. Sektor rezervnih delova u svojoj oblasti „Automotive Service Solutions“ nudi tehnologiju za dijagnostiku i auto-servise, softver za dijagnostiku, obuku za servis, kao i informativne usluge. Osim toga, ovaj sektor je odgovoran i za koncept Bosch Car Servisa, najvećeg nezavisnog lanca auto-servisa u svetu sa oko 16.000 servisa. Pored toga, AA je odgovoran i za više od 1.000 „AutoCrew” partnera.
Dodatne informacije možete pronaći na
www.bosch-autodelovi.rs.

Kontakt za medije

Kontakt za medije

Kristina Šperanda Ferenc
Korporativne komunikacije
Telefon
E-pošta

Opšta pitanja o kompaniji Bosch

Više vesti