Pređi na glavni sadržaj
Bosch u Srbiji
Vesti

Volonteri naše kompanije učestvovali su u ekološkoj akciji uređivanja Obedske bare

U subotu 14. oktobra 2023. godine volonteri naše kompanije učestvovali su u ekološkoj akciji uređivanja Specijalnog rezervata prirode Obedska bara, u saradnji sa udruženjem Discover Serbia.

Volonteri naše kompanije učestvovali su u ekološkoj akciji uređivanja Obedske bare

Sve je počelo još 1886. godine, kada je odmah po osnivanju naše kompanije Robert Boš u temelje poslovanja stavio održivost, društvenu odgovornost i očuvanje životne sredine. On tada nije samo postavio temelje za jednu od najvećih tehnoloških kompanija na svetu, već je i svojim saradnicima usadio snažan osećaj odgovornosti prema prirodi i okolini, koji živi i danas.

Inspirisani njegovim primerom i vrednostima koje se u našoj kompaniji neguju još od samog početka, već godinama se trudimo da jedan deo svog vremena i energije posvetimo pomaganju zajednici. Jedna od takvih aktivnosti bila je i oktobarska ekološka akcija, u kojoj su naše kolege iz Beograda i Pećinaca nizom aktivnosti doprineli da se specijalni rezervat prirode Obedska bari očisti i unapredi.

Obedska bara
Bosch volonterska ekološka akcija
14.10.2023. Obedska bara

Obedska bara je prirodno dobro od međunarodnog značaja, poznato širom Evrope još od sredine 19. veka. Ona predstavlja stanište za više od 50 zajednica ptica, kao i veliku populaciju vidri, kuna, šarki i slepih miševa. Zajedno sa udruženjem Discover Serbia smo prepoznali vrednost ovog prirodnog rezervata i baš iz tog razloga odabrali Obedsku baru za mesto naše jesenje ekološke akcije. Cilj je bio jasan: zajedničkim radom u tri tima doprineti da rezervat bude još bolje stanište za životinjske vrste, ali i još lepše mesto za druženje u prirodi.

Jedan tim kolega je kao glavni zadatak imao uklanjanje zaštitne ograde oko podmladka hrasta lužnjaka, što će dalje omogućiti uspostavljanje ekoloških koridora kretanja životinja i povratka prirodnih procesa formiranja šumskih ekosistema. Drugi tim je vredno radio na izgradnji mobilijara za rekreaciju od prirodnog materijala koji pokreće motoričke sposobnosti kod dece i odraslih i koje možete da isprobate prvom prilikom kada se nađete u rezervatu. Poslednji tim Bosch volontera činio je ekološku flotu koja je za zadatak imala da dopre do neprohodnih delova bare i ukloni zaostali otpad.

Bosch Award

Nakon uspešno obavljenih zadataka, volonteri su uživali u prirodi i rezultatima svog rada, a oni najvredniji su bili i nagrađeni simboličnim medaljama, kao uspomenama na uložen trud i druženje sa kolegama.

Podršku u organizaciji akcije pružilo nam je udruženje Discover Serbia, koje već dugi niz godina organizuje volonterske akcije širom naše zemlje, uz druženje i promovisanje zdravog života, kao i timskog rada i duha.

Kako je akcija izgledala, možete pogledati na video snimku ispod:

Podelite ovo na:

Kontakt za medije

Aleksandra Savić
Korporativne komunikacije

Opšta pitanja o kompaniji Bosch

Više vesti